Nova vest
Tenis

Petak, 26.06.2020.

17:00

"Novak, kao i većina Amerikanaca, misli da je nauka 'drugo mišljenje'"

Mari Kariljo, nekadašnja američka teniserka, smatra da je Novak Đoković bistar momak, ali i da ima svoja uverenja koja mogu biti opasna.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Clive Brunskill/Getty Images for Laver Cup

Kariljo, koja godinama unazad radi kao reporter NBC-a, kaže da je srpski teniser napravio dosta neiznuđenih grešaka od kada je sezona stala zbog pandemije koronavirusa.

"Novak Đoković ove godine ima 18-0. Osvojio je prvi Grend slem u godini, najbolji je teniser u proteklih deset godina. Momak koji igra na najvišem mogućem nivou i pobeđuje velikane kao što su Federer i Nadal. On je organizovao ovaj turnir (Adrija tur). Počeo je pre dve nedelje u Srbiji, potom se igralo i u Hrvatskoj. Na turnirima nije bilo pandemijskih protokola kakvi su u svetu", rekla je Kariljo i dodala:

"Tribine su bile pune, linijske sudije, skupljače loptica, svi su se grilili, pozdravljali su se rukama na mreži. Organizovale su se žurke, a Grigor Dimitrov je prvi koji je bio pozitivan na koronavirus. Igrali su bez majica, to sve je bilo zastrašujuće gledati. Možete pogledati bilo gde na internete, ali bolje da ne gledate"
.

Kariljo ističe da je Novak pametan momak, ali i da ne veruje u "njenu svetost nauku".

"Đoković je bez poraza od starta sezone, a pravi mnoštvo neiznuđenih grešaka od kada je teniska godina prekinuta. On je pametan momak, ali ima svoja verovanja i ubeđen je u njih. Novak ne veruje u svetost nauke".

Nekadašnja tridesete teniserka sveta zaključuje:

"Novak je jedan od mnogih ljudi u svetu, takvih ima pogotovo u Americi, koji misli da je nauka samo drugo mišljenje. I to me mnogo plaši zato što se sport polako vraća i ko zna kako će svi pratiti sve te protokole".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve