Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.06.2020.

14:00

"Nije problem Zoom konferencija – Đoković je naškodio mnogim ljudima"

Američki teniser Noa Rubin jedan je od najvećih kritičara Novaka Đokovića.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Ilya S. Savenok/Getty Images

Nakon nedavne prozivke da srpski igrač nije prisustvovao video-konferenciji na kojoj se raspravljalo o budućnosti belog sporta, on je prokomentarisao i Adrija tur.

Regionalna turneja je otkazana nakon što je Đoković bio pozitivan na koronavirus.

Rubin kaže da je ono što se dogodilo u Beogradu i Zadru mnogo ozbiljnije od odsustva sa video konferencije.

"Đoković je predsednik Saveta ATP igrača. Odluke koje donese utiču na sve ostale tenisere. Njega gledaju ljudi i mlađi igrači, tako je trebalo da postupi odgovorno. Takođe, propustio je Zoom poziv na kome se raspravljalo o nastavku tenisa, novim pravilima i protokolima", rekao je Rubin.

Rubin čeka odluku ATP-a.

"Čekam da vidim šta će se dogoditi sa njegovom pozicijom predsednika Saveta igrača. Novak je primer za milione ljudi. Nije samo propustio sastanak sa igračima, ATP-om i USTA-om, radio je nešto što može da naškodi velikom broju ljudi", istakao je Rubin i dodao:

"Ako ATP ne osudi ono što se dogodilo, to će nam pokazati da je sve ovo samo za zvezde. Da se ovaj sport gradi isključivo oko svojih zvezda."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve