Nova vest
Tenis

Sreda, 24.06.2020.

17:39

Đokoviću podrška Srbije: Svet pokušava da ga diskredituje – da stanemo uz najboljeg

Olimpijski komitet Srbije i predsednik Božidar Maljković oglasili su se povodom situacije oko Novaka Đokovića.

Izvor: MS

Autor: MS

Đokoviću podrška Srbije: Svet pokušava da ga diskredituje – da stanemo uz najboljeg
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Krovna srpska sportska organizacija dala je podršku svetskom broju 1 u teškom momentu, kada je objavio da se zarazio koronavirusom na turniru čini je bio inicijator.

U tekstu OKS-a, objavljenom na sajtu stoji sledeće:

"Srbija je kroz istoriju iznedrila brilijantne ljude, ali njih ipak nije bilo toliko da bismo sebi dali taj luksuz da ih tako lako osuđujemo i da ih se odričemo. Olimpijski komitet Srbije smatra da je Novak Đoković najveći sportista kojeg je ova zemlja imala i da je jedan od najprepoznatljivijih simbola koje ćemo ikada imati. U momentu kada ceo svet pokušava da ga diskredituje, naša je obaveza da stanemo uz njega, da zamenimo uloge i da sada mi njega ohrabrimo i podignemo".

"Pre nego što se bilo ko usudi da baci kamen na Novaka, neka se priseti samo šta je sve on učinio i za našu zemlju i za naš sport, ali i za naše društvo. Veliki sportisti se retko rađaju, a veliki ljudi još ređe. Mi u Novaku imamo jednog takvog. Čuvajmo ga sada kada je to njemu potrebno", navode iz OKS-a.

Poseban komentar dao je prvi čovek OKS Božidar Maljković.

"Novaku nemam šta da zamerim. Naprotiv, stojim čvrsto uz njega! Njegove namere su bile humane, iskrene i najbolje. O tome da li je ili nije trebalo da se organizuje turnir, Novak je sam dovoljno rekao i ja se na to više ne bih vraćao. Sada je važno da se svi koji su zaraženi, uspešno oporave i da pomognemo našem šampionu da što pre nastavi tamo gde je stao pre nego što se nad celim svetom nadvio užas ovog virusa", rekao je Maljković.

"Sada kada mu je najteže, Srbija mora da bude najglasnija u podršci. I zato, Novače glavu gore", zaključuju iz OKS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve