Nova vest
Tenis

Utorak, 23.06.2020.

16:00

U odbranu Đokovića: Ideja je bila plemenita i za promociju Hrvatske, ali se desila katastrofa

Hrvatski stručnjak Nikola Pilić oglasio se posle vesti da je Novak Đoković zaražen koronavirusom.

Izvor: MS

Autor: MS

U odbranu Đokovića: Ideja je bila plemenita i za promociju Hrvatske, ali se desila katastrofa
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Samo nekoliko dana ranije prvi teniser sveta bio je u Zadru na drugoj stanici Adrija Tura, koji je otkazan tačno pre finala kada je ustanovljeno da je Gregor Dimitrov bio pozitivan na Covid-19.

Srpski as odmah se našao na udaru brojnih kritika, ali je u njegovu odbranu stao njegov bivši trener Nikola Pilić.

"Čuo sam što se dogodilo i užasno mi je žao zbog Novaka. Bila je ovo plemenita ideja, koja je nažalost završila katastrofom. Pričao sam s Novakom u subotu, dan pre nego što se sve ovo dogodilo. Bio je ponosan i srećan. Bio sam u organizaciji velikih turnira, ogroman je novac tu u pitanju, a Novak je sve sam pokrio. Taj turnir je trebalo da bude ogromna promocija Hrvatske u svetu, posebno u ovom trenutku koji je delikatan za celi svet", rekao je Pilić za hrvatski Indeks.

"Znate li koliko znači kad vam dođu broj 1 i još nekoliko igrača iz samog teniskog vrha? Šteta, baš šteta'', kazao je Nikola Pilić.

Pilić је dao mišljenje o potencijalnom nastavku sezone.

"Kakva sezona? O čemu mi tu pričamo? Nemam pojma kako Amerikanci misle da će se održati US Open ako će igrače iz Evrope po dolasku u Ameriku držati dve nedelje zaključane u karantinu. Nema to veze s tenisom. Ne znam, nisam pametan, ali jasno mi je da je problem ogroman. Nije ovi problem samo za tenis. U pitanju su svi sportovi, posebice nogomet. Nije mi jasno kako netko može misliti da će moći kontrolirati masu na tribinama. To je nemoguće. Ovo što se dogodilo veliki je problem i nemam pojma kako će ga ljudi iz sporta rešiti'', zaključio je legendarni hrvatski trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

16 h

U fokusu

Vidi sve