Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.06.2020.

21:00

Dobre vesti iz Zadra, svi testovi negativni: Ko je bio na turniru, ne treba da brine

Dobre vesti stižu iz Zadra, pošto su svi urađeni testovi negativni.

Izvor:

Autor:

Dobre vesti iz Zadra, svi testovi negativni: Ko je bio na turniru, ne treba da brine
Foto: Mario Æužiæ / HTS

Grigor Dimitrov je u nedelju objavio da je pozitivan na koronavirus, pa su testirani svi ostali učesnici Adrija tura.

Potvrđena su još tri slučaju zaraze, pošto su pozitivni bili Borna Ćorić, kondicioni trener Novaka Đokovića i trener Grigora Dimitrova.

Ostalih 19 testova bilo je negativno, dok se Novak Đoković vratio u Beograd, gde se u ponedeljak testirao i rezultati će biti objavljeni u utorak popodne.

Deca koja su bila u kontaktu sa igračima na Adrija turu, ostaće kod kuće nedelju dana i neće ići u školu.

Šimo Vicković, načelnik Štaba civilne zaštite Zadarske županije, rekao je da je testirano još osoba i da su svi nalazi negativni.

"Danas smo dobili još 26 nalaza i svi su negativni. Očekujemo večeras još 30 nalaza", rekao je Vicković.

Borna Ćorić je napustio Zadar i otišao u Zagreb, dok su treneri ostali u Zadru i čekaju prevoz kako bi bili prebačeni u njihove domove.

Vicković je dodao i da situacija nije alarmantan, ali da treba biti oprezan, kao i da je turnir organizovan po preporukama HZJZ.

"Trenutno ne mogu reći da li je bilo propusta u organizaciji. Videćemo u kom će pravcu ovo sve ići, nakon što državni inspektor podnese izveštaj. Budimo mirni, sve zavisi od nas, niko nas nije terao da se ljubimo i grlimo. Oni koji su bili na tribinama nemaju strah od zaraze, samo oni koji su bili u kontaktu sa igračima", jasan je Vicković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve