Otkazano finale Adrija tura!

Finalni meč Adrija tura u Zadru otkazan je nakon što je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pročitajte još Poznato zašto se Dimitrov povukao sa Adrija tura

U finalu je trebalo da se sastanu Novak Đoković i Andrej Rubljov.

Odluku je publici saopštio Goran Ivanišević.

"Upravo smo primili informaciju da je Grigor pozitivan i moraćemo otkazati ovo finale radi sigurnosti svih vas svih tenisera i ljudi. Žao mi je što meni zviždite, ali ja nisam pozitivan. U ime organizacije Grigoru želim sve najbolje i da što pre ozdravi. Ovo nam je bila jedina ispravna odluka. Ja vam se zahvaljujem na ova prekrasna tri dana u Zadru. Stvarno ste ugostili sve vrhunske svetske zvezde. Hvala Zadre, hvala Hrvatskoj, ali eto. Morali smo da otkažemo, ja se izvinjavam. Mogu jedino ja da igram", rekao je Ivanišević i dodao:

"Nećemo da rizikujemo, dovoljno je što je Grigor Dimitrov pozitivan, ne želimo da se još ljudi zarazi".

Obratio se i direktor Adrija tura Đorđe Đoković.

"Svi koji su bili u kontaktu sa Dimitrovim će biti testirani. Izuzetno nam je žao što smo morali da otkažemo, ali imamo samo jedan razlog za to - da zaštitimo sve koji su tu. Ne želimo da rizikujemo bilo šta. Želimo Grigoru sve najbolje, nastavićemo da postupamo po svim merama i nadamo se da ćemo se vratiti u Zadar kada bude bolja situacija", izjavio je Đoković.

Đorđe se osvrnuo i na to zašto je otkazano finale, kao i šta ovo znači za ostatak Adrija tura.

"Jako nam je teško. Mi smo, kao što smo i pričali ovih dana, u ovu organizaciju ušli screm i dušom. Preduzeli smo sve mere propisane od strane Vlade Srbije i Hrvatske. Mislili smo da je to dovoljno. Grigor je pre nego što je došao u Zadar bio u svojoj rodnoj zemlji. Ne znamo gde je zaradio virus. Imali smo dosta nagovaranja da odigramo finale, ali Goran i ja nismo smeli da dozvolimo da bilo ko bude u bilo kakvoj opasnosti. Mislimo da je ovo najispravnija odluka i da će svi imati razumevanja".