Nova vest
Tenis

Petak, 19.06.2020.

10:54

Đoković pomaže i teniserima u invalidskim kolicima

Teniseri kao što su Novak Đoković i Rodžer Federer pokušaće da pomognu teniserima u invalidskim kolicima.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković pomaže i teniserima u invalidskim kolicima
Photo by Morgan Hancock/Getty Images

To je otkrio Dilan Alkot, desetostruki Grend slem šampion u tenisu u invalidskim kolicima.

Alkot je prethodno izrazio negodovanje zbog odluke US opena da otkaže takmičenje u njegovoj disciplini ove sezone.

Podsetimo, US open je objavio da će se održati od 31. avgusta, ali bez miks dubla i juniora, kvalifikacija u singlu i sa skraćenim dubl žrebom.

Alkota je prvo podržao Endi Mari, koji je nizom objava na društvenim mrežama ukazao na negativnu stranu poteza US opena.

"Ovo postavlja opasan primer svetu da smo mi građani drugog poretka. Da nismo podjednako vredni kao i nehendikepirane kolege. Znam da se u svetu dešava mnogo toga sada i želeo bih da pošaljem podršku svima koji se bore sa Kovidom i pokretom 'Crni životi su bitni', ali ova odluka bi trebalo da bude na nama, kao što je, na primer, i na Ešli Barti (prva teniserka sveta prim. aut.) i Rodžeru Federeru", rekao je Alkot za "The Today Show".

Dvadesetdevetogodišnji Australijanac je zatim otkrio da je razgovarao sa Marijem, te i šta će Rodžer i Novak uraditi.

"Ja sam pričao sa Endijem Marijem preko telefona 30 minuta sinoć i on je jutros javno podržao tenisere u invalidskim kolicima, što je sjajno. Znam za dosta vrhunskih igrača, kao što su Federer i Novak, koji su se javili internim putem i pokušaće da pomognu jer vole tenis u invalidskim kolicima. Znam i ga i javnost voli. Sve što želim je da donošenje odluka opet bude u našim rukama"
, jasan je Alkot.

Đoković je 2017. godine organizovao humanitarni događaj "Noć sa Novakom" na Australijan openu na kojem se družio upravo sa Alkotom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve