Nova vest
Tenis

Petak, 12.06.2020.

16:10

Novak odgovorio Nemcu: Možda se Srbija bolje nosi s virusom od Amerike?

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uputio je oštar odgovor na pitanje novinara iz Nemačke.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak odgovorio Nemcu: Možda se Srbija bolje nosi s virusom od Amerike?
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Na otvaranju Adrija Tura, na konferenciji za medije pričali su Novak, Dominik Tim, Saša Zverev i Grigor Dimitrov.

Novinar iz Nemačke pitao je Đokovića kako se samo u Srbiji igra teniski turnir sa prisustvom publike.

"Lepo je imati strane medije, došao si iz Nemačke, je l' tako? Svi to osećamo, drugačije su stvari ovde nego u Britaniji ili SAD. Drugačiji su standardi, drugačije se stvari dešavaju u različitim državama i pitanje je šta bi to bilo 'internacionalni standard'.

Možda se neke države bolje nose nego neke druge u ovoj situaciji. Strašno je videti neke brojke o životima ljudi koji nisu više među nama. Ali život ide dalje, mi smo sportisti i život ide dalje, mi smo tražili način da se takmičimo, ovo je bio moj san, pre četiri nedelje smo počeli o ovome da pričamo", jasan je Đoković.

U Srbiji je drugačije nego u SAD.

"Grigor je došao čak iz Amerike, neverovatno je da su svi tu. Ali i Teniska federacija Srbije, pa i Hrvatske, svi su uložili napore da se održi turnir, neki teniseri sad mogu da igraju i zarade od nižerangiranih. Bitno je videti sve uglove, različiti su uglovi za kritiku, ja sam se držao stvari koje je naša Vlada rekla i propisala. Iskoristili smo priliku, možda će neki reći da je ovo riskantno i opasno, ali jasno je da su drugačije stvari ovde nego u Sinsinatiju"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve