Nova vest
Tenis

Utorak, 09.06.2020.

20:29

Đoković surovo iskren: Poprilično ekstremni uslovi, ne znam da li je održivo

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, otkrio je kada misli da će se nastaviti sezona.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković surovo iskren: Poprilično ekstremni uslovi, ne znam da li je održivo
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Teniska sezona je suspendovana do daljnjeg, a nastavak, ukoliko do njega uopšte dođe, neće biti pre 1. avgusta.

Prvi veliki turnir koji bi mogao da se održi je US open, koji je zakazan za 31. avgust. Ipak, Novak ne veruje da je to moguće uz rigorozna pravila koja organizatori planiraju da uvedu.

"Još nije ništa sigurno. Konačna odluka će se doneti krajem ovog meseca. Trenutno su mere izuzetno stroge. Neke stvari koje trenutno stoje prema kojima bi se održao US open su, na primer, kada sletite na američko tlo morate da budete 14 dana u karantinu. Za većinu tenisera, uključujući i mene, ne bi imali pristup terenima i ne biste imali mogućnost da trenirate. To je nešto što je poprilično nezamislivo u ovom trenutku. Ne biste ni imali pristup Menhetnu, morali biste da spavate u hotelu na aerodromu. Imali biste jednu osobu koja bi sa vama dolazila u klub, ne bi bilo publike, ne bi bilo medija... Poprilično ekstremni uslovi u kojima bi se igrali, ja ne znam da li je to održivo", izjavio je Đoković u Dnevniku RTS-a.

Plan organizatora Rolan Garosa je takođe da održe svoj turnir, a on bi na programu bio krajem septembra.

"Većina igrača sa kojima sam pričao su bili negativni prema odlasku tamo. Za mene je najrealnije da se sezona nastavi na šljaci, početkom septembra - Madrid, Rim... Verovatno još neki turniri uoči Rolan Garosa. Naravno, svi bismo želeli da se što pre vratimo na teren, da igramo US open, ja se nadam da će do toga doći, ali mora da postoji neka vrsta dogovora i kompromisa između turnira i igrača. Da li će do toga doći - videćemo", dodao je Novak.

Pre svega toga, već u petak počinje Adrija tur, a Novak otkriva na koji način će se sve odviti.

"U subotu i u nedelju ćemo imati mečeve u okviru formata turnira ('round-robin' sistem, dve grupe po četiri igrača koji igraju svako sa svakim, osam mečeva u jednom danu na jednom terenu, skraćeni setovi). Svako ko je kupio kartu za jednu sesiju (subota/nedelja, dnevna/večernja), svako će imati priliku da vidi svakog tenisera barem jedanput. To je bila zamisao ovakve organizacije", priča Novak i dodaje:

"U petak imamo ceremoniju otvaranja u 16h, imaćemo muzički program. Mogu da najavim naš ponos, jednog od najboljih violinista sveta Nemanju Radulovića. Takođe, jedna od vodećih svetskih pijanistkinja Lola Astonova će doći. Imaćemo dečji hor 'Dečja čarolija' koja će otpevati jednu pesmu...".


Mečevi će počinjati u 14 časova, ali se gledaoci mole da dođu ranije (12h) kako bi svi bezbednosni protokoli, uglavnom vezani za koronavirus, mogli da se ispoštuju.

"Ovo je verovatno najveći sportski događaj, zbog vrhunskih tenisera i cele organizacije koja će trajati svugde narednih mesec dana... Ovo je verovatno najveći sportski događaj na svetu. Za sve nas je ovo novo, nadamo se da ćemo imati što više ljudi na tribinama. Imamo 4.800 mesta, i dalje postoji mera socijalne distance i rastojanja. Imaćemo i turnirsko selo, sa dosta zanimacije i zabave, a u petak ćemo svi im igrati tenis sa decom", jasan je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve