Nova vest
Tenis

Subota, 06.06.2020.

13:36

"Osvojiću Grend slem, ali teško dok su tu Đoković, Federer i Nadal"

Grčki teniser Stefanos Cicipas veruje da može do osvajanja nekog Grend Slema, ali tek kada prođe era "velike trojke".

Izvor: SS

Autor: SS

Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Najviše se tome nadao posle osvajanja Završnog mastersa u Londonu na kraj u 2019. godine, ali je već na Australijan openu rano poklekao.

Tada je u trećem kolu u Melburnu poražen od Miloša Raonića.

"Možda je to bilo previše. Nije trebalo da gledam tako daleko. Naravno, želim da se to desi, ali treba da pričam manje o tome i da se koncentrišem na ono što se dešava sada. Nepotrebno sam stvorio preveliki pritisak sebi", rekao je Cicipas.

Mladi Grk je trenutno šesti na svetskoj rang listi i svestan je da će teško doći do jednog od najvećih trofeja.

"Ljudi me uvek pitaju kada ću da osvoji Grend slem. Mislim da će se desiti. Ali 'velika trojka' i dalje radi odličan posao, teško ih je pobediti. Igraju konstantno na visokom nivou, čak i bolje nego pre nekoliko godina. Uvek napreduju, uče. Imaju više iskustva. Ipak, mislim da sam sposoban da osvojim Grend Slem, dokazao sam to na Završnom mastersu. Ta titula nije bila slučajna", poručio je Cicipas.

Podsetimo, Rolan Garos je zbog pandemije koronavirusa pomeren tek za septembar, Vimbldon otkazan do 2021. godine, a pitanje je šta će biti sa US openom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d