Nova vest
Tenis

Petak, 05.06.2020.

11:45

"Pravila su ekstremna, mere žestoke, a po svaku cenu žele da održe US open"

Novak Đoković, osvajač 17 Grend slemova, govorio je o potencijalnom nastavku teniske sezone.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Katharine Lotze/Getty Images

Srpski teniser je u Jutarnjem programu TV Prva otkrio da je u četvrtak imao razgovor sa Svetskom teniskom organizacijom i da je tema bila US open.

"Pre svega, kao i u svakoj oblasti u životu, vrlo je nepredvidivo kako će se razvijati situacija sa virusom. Svaka zemlja ima svoje uslove, svoj razvoj situacije. U regionu imamo sreću da su mere i propisi u nekoj meri slabiji nego što je to slučaj na Zapadu. Tamo su i dalje rigorozna pravila, a negde i dalje traje vanredno stanje", rekao je Đoković i dodao:

"Juče sam imao poziv sa Svetskom teniskom organizacijom čiji sam deo u okviru strukture Saveta igrača. Razgovarali smo o nastavku sezone, međunarodnog takmičenja. Pričalo se o US openu koji bi trebalo da se igra u poslednjoj nedelji avgustva. Ne zna se da li će se do toga doći. Pravila i propisi koje su oni nama preneli, po kojima bi trebalo da se ponašamo svakodnevno ukoliko bismo želeli da idemo na US open, su zaista ekstremna u odnosu na Srbiju i region
".

Novak je upitan da prokomentariše ta "ekstremna pravila".

"Ono što mogu da kažem, neke stvari ne mogu jer su poverljive, ali sa druge strane ono što mogu je da ne bi imali pristup Menhetnu. Morali bismo da spavamo u hotelima na aerodromu ili na Long ajlendu gde se i održava US open. Morali bismo da se dva-tri puta nedeljno testiramo, imali bi ograničen broj ljudi, mislim samo jednog čoveka bismo mogli da dovedemo u teniski klub, što je prosto nezamislivo jer imamo kondicionog trenera, fizija, imate veliki tim ljudi oko sebe. To su prilično žestoko mere, a oni po svaku cenu žele da održe turnir zbog ekonomskih razloga, što je meni jasno. Ali pitanje je koliko igrača želi da se podvrgne takvim uslovima
".

Pročitajte još:

* Đoković: Jelena Janković se vraća tenisu! VIDEO

* Novak otkrio da li će se igrati u Crnoj Gori

* Sve što treba da znate o turniru u Beogradu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d