Nova vest
Tenis

Petak, 05.06.2020.

11:03

Novak otkrio da li će se igrati u Crnoj Gori

Novak Đoković, prvi reket sveta, rekao je kako će se Adrija tur gotovo sigurno održati na planiranim lokacijama – Beogradu, Zadru, Podgorici i Banjaluci.

Izvor: PT

Autor: PT

Novak otkrio da li će se igrati u Crnoj Gori
(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Iako je prethodnih nedelja pisano kako Đokoviću neće biti dozvoljeno da održi turnir u Crnoj Gori, srpski teniser ističe da je gotovo 100 odsto sigurno da će sve biti po planu.

"Beograd i Zadar su 100 odsto sigurni. Crna Gora i Banjaluka su gotovo potvrđeni, u narednih nekoliko dana ćemo dati zvanično saoštenje da će održati teniski događaji u tim lokacijama. Sve ide kako trebe, ne mogu da kažem da je 100 odsto, ali fali još nekoliko procenat", rekao je Đoković u Jutarnjem programu TV Prva.

Prvi reket sveta pričao je i o imenima. Poznato je da će od velikih zvezda učestvovati Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov.

"Nadam se da ćemo imati nekoliko svetskih imena za Zadar i Crnu Goru. Za Banjaluku smo planirali da to uglavnom budu igrači iz regiona, možda budu jedna ili dve zvezde".

Novak ističe da je veoma uzbuđen što će igrati pred svojom publikom.

"Radostan sam i uzbuđen sam što sam u Srbiji. Ova ideja je nastala pre nepunih mesec dana, sve se radi velikom brzinom. Mnogo ljudi doprinosi i radujem se što ću mogu da nastupim pred srpskom publikom, poslednji put je to bilo 2011", kazao je Novak.

Poznato je da je turnir humanitarnog karaktera.

"Cela ideja Adrija tura se javila kako bismo pomogli slabije rangiranim teniserima koji u ovim trenucima preživljavaju. Mnogi igrači gube sponzore, nekoliko njih je ostalo profesionalnih tenis na neko vreme. Moja situacija i sitacija drugih tenisera iz vrha je poptuno drugačija u odnosu na one koje se nalaze na 200. mestu".

Turnir u Beogradu igraće se na terenima TC Novak (13/14. jun), potom se seli u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banjaluku (3/4. jul).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d