Nova vest
Tenis

Četvrtak, 04.06.2020.

17:15

"Teško je igrati protiv Đokovića – on u nevolji postaje bolji"

Drugi junior sveta Holger Rune važi za temperamentnog mladog tenisera.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Hannah Peters/Getty Images

On ima samo 17 godina, ali psihička nestabilnost na mečevima bi mogla da mu predstavlja problem.

Rune je toga svestan, a kako kaže, trebalo bi da počne da se ugleda na Novaka Đokovića, koji ljutnju u nervozu pretvara u ogromnu energiju.

"Rad na mentalnom planu je zaista 'kul' i edukativan. Tenis treniram dugi niz godina, dok na psihi radim tek nekoliko godina. Teško je promeniti osećanja koja imate kada se takmičite. Treba raditi na tome kako pozitivno iskoristiti frustracije. Nepravilna upotreba može uništiti fokus. Ali, ako pravilno koristite, u ljutnji možete pronaći neverovatno dobru energiju", rekao je Rune.

U tome je najbolji prvi teniser sveta Novak Đoković.

"U tome je Novak Đoković zaista dobar. Dakle, on koristi bes pozitivno – to je sjajno. Ja radim tek na tome. Jako je teško igrati protiv takvog igrača koji postaje bolji u nevolji", istakao je on.

Rune je prošle godine osvojio juniorski Rolan Garos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d