Nova vest
Tenis

Sreda, 03.06.2020.

12:40

"Đoković je napravio veliku stvar za Hrvatsku"

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević istakao je važnost "Adrija tura" koji je u zemljama bivše Jugoslavije organizovano Novak Đoković.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Zbog pandemije koronavirusa tenisa neće biti najmanje do avgusta, a Đoković je to iskoristio da obraduje ljubitelj "belog sporta" u regionu.

Najbolji teniser sveta dovešće neke od velikih ATP imena na turnire u Beogradu, Banjaluci, Zadru, Crnoj Gori i Sarajevu.

Pročitajte još Legendarni Hrvat: Đoković je najbolji svih vremena

Turneja će početi u Beogradu 13/14. jula, a nakon toga sledi Zadar 20. i 21. jula. Direktor turnira je upravo Ivanišević.

"Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dozvoljeni. Biće stadion za 9.000 ljudi koji će se montirati ove nedelje, a ja se nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svetu"
, rekao je Ivanišević za "Večernji list".

"Večernji" tvrdi da je Đoković napravio veliku stvar za Hrvatsku, a Ivanišević objašnjava i zašto.

"Ovo je svetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svetlu, kao zemlju oslobođenu koronavirusa i pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Dejvis kup meča čija je organizacija bila neverovatna. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i teniseri koji dođu iz inostranstva biti veoma zadovoljni"
, dodao je popularni "Zec".

"Adria Tour" je nastao na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovisao sport, pozitivne vrednosti i fer-plej, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna.

Pročitajte još
Počela prodaja karata za turnir u Beogradu po "popularnim cenama".

Na jadranskoj turneji će učestvovati dobro poznata imena poput Dominika Tima, Aleksandra Zvereva, Grigora Dimitrova i Marina Čilića.

"Novak je već i pre imao ideju da se organizujea jedan 'tur' odnosno nekoliko egzbicionih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizovati, pogotovo s uobičajenim rasporedom tenisera. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donela, omogućila je i 'Adria Tour'. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam proverio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na Balkanu", osvrnuo se na Đokovićevu inicijativu Ivanišević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve