Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.05.2020.

19:40

Krunićeva protiv Đokovićeve ideje: Ne želimo da plaćamo ostale teniserke

Srpska teniserka Aleksandra Krunić protivi se primeni ideje Novaka Đokovića o prikupljanju novčane pomoći za slabije plasirane tenisere u WTA konkurenciji.

Izvor:

Autor:

Krunićeva protiv Đokovićeve ideje: Ne želimo da plaćamo ostale teniserke
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Krunućeva je članica WTA veća igračica, ali se slaže da bi trebalo pomogati na osnovu pozicije na listi već na osnovu visini zarade.

Srpska teniserka smatra da su svi teniseri odgovorni za svoje finansijske situacije.

"Teniserke nisu saglasne i ne žele da plaćaju 600 ili 700 ostalih teniserki. Složile su se jednoglasno i ja sam saglasna sa tim. Mislim da bi trebalo da bude isto za sve, iako sam ja uvek na pravednoj strani. Ako Grend slem daje novac, onda bi novac trebalo da dobijaju teniserke koje igraju na Grend slemu. Ako ne uspeš da se kvalifikuješ na najveći turnir, onda svejedno nećeš dobiti ništa. Ispostaviće se da će neko ko je u prvih 500 zaraditi više novca tokom pandemije nego tokom godine", poručuje Aleksandra i nastavlja:

"Ako je teniser godinama među prvih 500 i ne može da priušti trenera, onda je jasno da je u problemu. Svi teniseri su prošli kroz to", rekla je srpska teniserka.

Za kraj, objasnila je da saoseća i da zna kako žive teniseri van Top 200.

"Znamo kako žive teniseri koji nisu među 200 najboljih. Međutim, ako tražite od teniserki da vam daju 30.000 dolara, oni će se zapitati: 'Zašto bih ja pomogla? I za koga je to?' Neko će želeti da pomogne 250. igračici, neko 700, a neko nikome.'", zaključila je Krunićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve