Nova vest
Tenis

Utorak, 12.05.2020.

12:09

Jelena Dokić se vraća tenisu

Bivša jugoslovenska teniserka Jelena Dokić otkrila je da ne isključuje povratak sportu.

Izvor: LN

Autor: LN

Jelena Dokić se vraća tenisu
Dokiæeva, desno, u društvu Hrvatice Done Vekiæ (Hannah Peters/Getty Images)

Dokićeva je tokom teniske karijere, nastupajući za Jugoslaviju, Srbiju pa potom Australiju, triput igrala četvrfinale grend slemova, te bila četvrta na svetu.

Povukla se 2014. godine, a sada, nedavno napunivši 37, razmišlja o potencijalnom povratku.

"Ja uvek govorim, 'Nikad ne reci nikad'. Igrala sam meč legendi ove godine na Australijan openu prvi put od kada sam se penzionisala. Igrala sam dosta dobro, čak i voleje, tako da je bilo dobro vratiti se na teren i igrati tenis", rekla je Dokićeva za australijski "Nine".

Povratak u singlu nije realna opcija, ali to ne isključuje ostale mogućnosti.

"Volela bi da dobijem šansu da se vratim na teren, čak iako je to samo u dublu ili prilikom susreta legendi", ističe Jelena, koja veruje da već ove godine, tokom trajanja pandemije koronavirusa, može da zaigra u Australiji.

"Tokom vremena u kojima se nalazimo sa tenisom, moguće je da dugo nećemo videti međunarodna putovanja i tenis. Zbog toga bi bilo dobro da imamo neka domaća takmičenja i domaći tenis. Tako da - ako bude prilike da zaigram u dublu ili u meču legendi, što da ne", dodala je osvajačica 6 WTA titula u singlu i 4 u dublu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve