Novak ponovo na udaru – zbog "prevaranta kojeg podržava"

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković kritikovan je u tekstu objavljenom u britanskom "Telegrafu" zbog načina na koji bira goste u svom Instagram lajvu.

LNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Hannah Peters/Getty Images
Photo by Hannah Peters/Getty Images

Giri Nejtan u autorskom tekstu za "Telegraf", između ostalog, optužuje Ðokovića da se sa svojim gostima na Instagramu bavi "pseudonaučnim" temama.

U prvom delu teksta on je Ðokovića pohvalio zbog gostiju koje je u početku dovodio u svoj lajv, kao i zbog plasiranja ideje o pomoći nižeplasiranim igračima.

Nejtu je, međutim, zasmetalo Ðokovićevo protivljenje vakcinaciji, ali i to što je u jednom od svojih lajvova ugostio iranskog nutricionistu Šervina Džafarijeha.

Sa Džafarijehom je, kako tvrdi autor teksta u "Telegrafu", promovisao pseudonauku i reklamirao proizvode Iranca, za koje britanski novinar kaže da su "smeće".

Najveća šteta koju Ðoković nanosi je, kako dalje tvrdi Britanac, to što takve stvari javno objavljuje kao jedan od najpoznatijih sportista sveta, a pogotovo kao jedan od najbogatijih i najuticajnijih Srba.

Đoković je dospeo i na metu američkog novinara Bena Rotenberga, kolumniste Njujork Tajmsa koji nije pretežno napao srpskog tenisera, već samoproklamovanog gurua za kojeg tvrdi da je "prevarant".

Novak je kontroverznog "gurua" predstavio pred više od pola miliona ljudi na svom Instagramu, što je dosta drugačije od svakodnevne publike do koje dopire Džafarijeh.

"Pogledajte brojke koje je Novak dobio za ovaj sadržaj. Zato je bitno o čemu javno priča i šta podržava", naveo je Rotenberg.

On je istakao da je Džafarijeh u jednom od svojih prethodnih videao nazvao koronavirus "uzbudljivim vremenom da budete živi", kao i da je neko ko tvrdi da "dobre vibracije mogu da vam promene život".

Džafarijeh i Đoković su prethodno pričali o tome da ako projektujete određene emocije u vodi - možete da promenite molekularnu strukturu vode.

"Ako razmišljate pozitivno, to će stvoriti molekularnu strukturu koja ima geo-prizmu zasnovanu na svetoj geometriji, što znači da postoji simetrija i balans. Sa druge strane, ako razmšljate na suprotan način, ako vodi date bol, strah, frustracije i bes – voda će se raspasti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.