Nova vest
Tenis

Petak, 08.05.2020.

09:50

Bivši Đokovićev trener veruje u Federera

Nekadašnji američki teniser Tod Martin govorio je o karijeri Rodžera Federera i trenutnoj situaciji u svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Bivši Đokovićev trener veruje u Federera
Photo by Paul Gilham/Getty Images

Martin, nekada četvrti "reket" planete, veruje da je pandemija koronavirusa produžila Federerovu karijeru.

"Lejver kup u Švajcarskoj prošle godine je bio trenutak koji je bio logičan za oproštaj. Onda, mislim da su to bile Olimpijske igre 2020. godine, da je tada Rodžer planirao da se oprosti. S obzirom da su se Igre odložile, mislim da će ga to naterati da odigra još jednu godinu. Takođe, ovo nije način da bilo šta okončate. Mislim da je Rodžeru veoma bitno da na iskren način završi karijeru", rekao je Martin.

Bivši trener Novaka Đokovića, sa kojim se Srbin nije proslavio, veruje da Federer može, ako bude hteo, da igra još neko vreme.

"Ništa što sam video mi nije ukazalo da on ne može da nastavi. Ništa nije ukazalo na to da mu je ljubav prema sportu manja, tako da me ne bi iznenadilo ako bi igrao još nekoliko godina", dodaje Martin o 38-godišnjem Švajcarcu.

Amerikanac veruje da će i nastavak sezone doneti svoje probleme, kada god on dođe.

"Ovo će biti izazovna faza za igrače. Niko od njih, ako ne računamo vreme kada su bili povređeni, nije imao ovakvu priliku da samo 'kulira'. Staviti ove 'životinje' u kavez će imati posledice. Oni sada nemaju priliku da igraju tenis i mnogi će imati drugačije ideje kako bi trebalo trenirati. Biće veoma interesantno videti koliko će im vremena biti potrebno da se vrate i spreme", podvlači Martin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve