Kon odgovorio Đokoviću: Majstore, izbegavaj odgovore o vakcini

Epidemiolog Predrag Kon, član stručnog tima Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa, reagovao je na stav Novaka Đokovića protiv vakcinisanja.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an - Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an - Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pročitajte još Đoković: Nisam za vakcinaciju protiv koronavirusa

"Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj", objavio je Kon na svom profilu na Fejsbuku.

Đoković je izneo negativan stav o obaveznom vakcinisanju protiv kovida 19 kao uslovu da se nastupa na teniskim turnirima.

"Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema", rekao je Đoković.

Eventualno odbijanje da se vakciniše bi moglo da utiče na Đokovićevu tenisku karijeru, jer ukoliko bi vakcinacija bila obavezna, a on to ne prihvati, neće moći da nastupi na turnirima.

Pročitajte još Đokoviću stav o vakcini ugrožava povratak na teren i prvo ATP mesto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.