Nova vest
Tenis

Subota, 18.04.2020.

16:10

"Siguran sam da će Đoković, Federer i Nadal uskoro pasti"

Nemački teniser Aleksandar Zverev kaže da mu je pauza zbog pandemije koronavirusa pomogla da radi na stvarima koje ne može tokom sezone.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Zverev se u razgovoru za "Sport Bild" takođe osvrnuo i na dominaciju "velike trojke".

On upravo ističe da Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu najviše odgovara prekid sezone, ali i da je kraj njihove dominacije sve bliži.

"Imaju mnogo više iskustva i tačno znaju šta treba da rade. Oni će biti svežiji nakon pauze, koja više odgovara starijim igračima. Ipak, siguran sam da će stara garda uskoro pasti", rekao je Zverev.

Zverev je ovih dana često bio na meti kritičara, koji mu zameraju da previše vremena troši na Instagramu, umesto da trenira.

Nemac to poriče.

"Moji zaposleni rade više nego obično. Kratko radno vreme nije problem za mene. Ovo je važno vreme. Kada sve ponovo krene, videćete tačno ko je naporno radio, a ko nije. Uživam u ovom vremenu. Ovo je pravi trenutak kada možeš da radiš na onom što ne možeš dok sezona traje. Stalno se putuje iz grada u grad, igra se meč za mečom. Sada je pravo vreme da se radi na detaljima. Tačno mogu da vidim šta mi treba", dodao je Zverev.

Zverev (22) je trenutno sedmi teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve