Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.04.2020.

09:43

Francuz "prozvao" Novaka, Rodžera i Rafu: Potrebno je samo 3,6 miliona evra

Bivši teniser Olivije Deletr pozvao je Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala da pokrenu akciju pomoći slabije rangiranim igračima.

Izvor: LN

Autor: LN

Francuz
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Slabije ranginari teniseri i teniserke imaju veliki problem tokom suspenzije sezone, jer su ostali bez ikakvog načina da zarade novac.

Oni su zatražili pomoć od WTA i ATP, koju će i dobiti, ali Deletr ističe da to nije dovoljno.

"ATP i WTA imaju tu mogućnost, ali manje nego što mislimo. Takođe mislim da postoji i problem sa nejednakosti između muške i ženske turneje. Ako bi se fokusirali na muškarce mogli bi da zamislimo da Rodžer, Rafa i Novak naprave pozadinu za to. Ako zamislimo da svaki igrač koji je ispod 100. mesta na svetu, pa sve do 500-og, dobija 3000 evra mesečno naredna tri meseca, to bi koštalo 3,6 miliona evra. A to, sigurno, nije nedostižno", izneo je svoj čudan plan Deletr za "WeLoveTennis".

Deletr je objasnio da misli da bi reakcija jednog od članova "velike trojke" podstakla drugu dvojicu.

"Ako jedna od njih trojice napravi korak to će izazvati reakciju i napraviće se pokret, što će značiti da će bogati teniseri pomoći slabije rangiranim",
dodao je 52-godišnji Franzuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve