Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.04.2020.

17:54

"Mnogi teniseri nemaju način da zarade, Đoković je aktivan"

Brazilski teniser Bruno Soareš govorio je o finanskijskoj situaciji u vremenu dok traje pandemija koronavirusa.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Kako je tenis zaustavljen sve do 13. jula, postavlja se veliko pitanje šta će biti sa teniserima rangiranim iznad 150. mesta.

Soareš je otkrio da se o tome priča u Savetu tenisera na čelu sa predsednikom Novakom Đokovićem.

"Razgovaramo o tome, ali još uvek nemamo ništa konkretno. Pitanje je kada ćemo se vratiti, ako se vratimo u julu moći ćemo da vratimo veliki deo onoga što nije odigrano, ali ako to uradimo u avgustu ili kasnije, izgubićemo mnogo", rekao je Soareš za "La Nation".

Osvajač 32 titule u dublu u karijeri zabrinut je za kolege.

"Postoji velika briga za ljude koji su rangirani preko 150, 200, 300. ili 500. pozicije, a sada nemaju način da zarade novac. Među onima u Savetu imamo i "WhatsApp" grupu. Đoković kao predsednik je veoma aktivan, ali svi su veoma posvećeni. Osećam se odgovornim jer zastupam sing i dubl. Ima mnogo ljudi koji su u teškom stanju, bez novca i trpe mnogo", naveo je.

Zbog pandemije otkazan je Vimbldon, a Rolan Garos pomeren za septembar, ali je sve i dalje neizvesno za ovu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve