Ivanišević: Nisam baš mislio da će ceo svet da stane zbog mene

Goran Ivanišević, bivši hrvatski teniser a sada trener Novaka Đokovića, nije preterano uveren u to da će se tenis ponovo igrati u 2020. godini.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Daniel Pockett/Getty Images
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Trener najboljeg tenisera sveta trenutno nije sa njim, pošto je sezona suspendovana barem do 13. jula.

"Mislim da se ove godine uopšte neće igrati. Moja najoptimističnija prognoza je da će se igrati Australijan open sledeće godine, ali i to ćemo još videti. U neku ruku bi to bilo godinu dana bez tenisa. Gde smo stali da se na tom mestu nastavi", rekao je Ivanišević za "Jutarnji" i dodao da mu je najteže palo otkazivanje Vimbldona, turnira koji je jedanput i osvojio.

"Mogu da se složim da zvuči nestvarno, ipak je to Vimbldon, kod većine izaziva posebne emocije. Tako i kod mene, ačo znalo se da će biti donesena takva odluka. Šta je, tu je, život ide dalje".

Tokom pandemije Goran vreme provodi izolovan u Zagrebu, dok je Novak sa porodicom u Marbelji.

"Biće vrlo, vrlo nezgodno. Od turnira, igrača, trenera... Da ih ne spominjem sve koji su na ovaj ili onaj način umreženi. Da je ovo neko spomenuo pre tri meseca, ko bi poverovao? Biće interesantno pratiti kako će to sve zajedno izgledati kad ponovo počne da se igra...".

Pored globalnog problema Ivanišević ima i jedan lični. On je ove godine u Njuportu trebalo da zvanično bude primljen u Kuću slavnih.

"I mislio sam da se nešto mora dogoditi kad sam ja primljen u Kuću slavnih, ali nisam baš mislio da će celi svet da stane",
našalio se Ivanišević.