Nova vest
Tenis

Petak, 03.04.2020.

20:15

Britanska teniserka: Razmišljam o poslu u supermarketu

Pandemija koronavirusa u potpunosti je zaustavila sva takmičenja, pa tako i teniska.

Izvor: MT

Autor: MT

Britanska teniserka: Razmišljam o poslu u supermarketu
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Još uvek se ne zna koliko će pauza trajati, ali sama činjenica da je Vimbldon odložen prvi put još od Drugog svetskog rata, govori da je situacija ozbiljna.

Svi teniseri i teniserke su praktično ostali bez primanja, nisu u mogućnosti da zarade od učešća na turnirima, što teško pada naročito onima koji su niže rangirani i koji u karijeri nisu stigli ili uspeli da zarade dovoljno novca.

Jedna od njih je i Naomi Broudi, 499. teniserka na WTA listi.

"Tenis je individualni sport i mi moramo da zaradimo novac; ako nismo u mogućnosti da igramo, nećemo zaraditi, prosto je", rekla je Broudi.

Ona je priznala da razmišlja o alternativnim vidovima zarade.

"Gledala sam kako rade supermarketi, posebno u početku kada su govorili da im je potrebno osoblje. Znam mnogo igrača nižeg ranga koji zapravo ne zarađuju mnogo, nemaju ušteđevinu i oni vode kampanju kako bi pokušali da dobiju neku vrstu finansijske pomoći", dodala je Broudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve