Nova vest
Tenis

Sreda, 01.04.2020.

20:24

Novak predvodi talas pomoći za tenisere koji su ostali bez ikakvog novca

Novak Đoković planira da pomogne slabije rangiranim teniserima koji će biti u problemu zbog suspenzije sezone.

Izvor: LN

Autor: LN

Novak predvodi talas pomoći za tenisere koji su ostali bez ikakvog novca
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Tenis je, kao i ostali sportovi, suspendovan, najmanje do 13. jula.

Brojni slabije rangirani teniseri i teniserke u nekoliko navrata su već izrazili brigu za svojim finansijskim statusom, s obzirom da su ostali bez maltene ikakvih prihoda.

Za razliku od ostalih sportova gde su igrači obezbeđeni ugovorima, u tenisu sve zavisi od sponzorstava (koje slabije rangirani igrači često nemaju) i nagradnih fondova.

"Postoji veliki broj igrača kojima je potreban novac svakog meseca. Postoje i neki koji mogu da prebrode šest meseci bez tenisa, ali većina ne može. Komplikovana je situacija. Gledamo šta možemo da uradimo, ovo nam se nikada do sada nije desilo. Postoji velika zabrinutost za igrače koji su 150, 200, 300 ili 500. na svetu. Oni sada nemaju nikakav način da zarade novac", otkrio je brazilski teniser Bruno Soareš, jedan od članova Saveta igrača ATP, u intervjuu za lokalni "La Nacion".

Soareš istieč da će se Đoković, kao predsednik desetočlanog Saveta, pobrinuti za takve slučajeve.

"Mi iz Saveta imamo 'WhatsApp' grupu. Đoković, kao predsednik, je veoma aktivan i veoma posvećen. Ja se osećam odgovornim jer predstavljam sve dubl igrače a postoji veliki broj njih koji su u teškoj situaciji bez načina da zarade novac, dosta se muče".

Brazilac se plaši i toga da će se neki osetiti primoranim da nameštaju mečeve kako bi uspeli da nadoknade izgubljeno kada se sezona nastavi.

"Biće veliko iskušenje za sve one koji neće imati novca da putuju na turnire tada, ako im dođe neko i ponudi im 10 ili 15 hiljada dolara. Mi, kao organizacija, moramo da objasnimo im igračima kakve su posledice toga. To je teško kontrolisati jer se te situacije uglavnom dešavanju na malim turnirima", objašnjava iskusni Soareš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d