Nova vest
Tenis

Sreda, 01.04.2020.

17:18

Zvanično – otkazan Vimbldon!

Upravni odbor "Ol Ingland Klaba" odlučio je da zbog pandemije koronavirusa otkaže Vimbldon.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvanično – otkazan Vimbldon!
Photo by Carl Court/Getty Images

To je prvi put od Drugog svetskog rata da je to takmičenje otkazano.

Kako se navodi, sledeće izdanje Vimbldona biće tek 28. juna 2021. godine, to jest naredne sezone.

Ovo je trebalo da bude 134. izdanje Vimbldona, ali se neće održati zbog brige o zdravlju javnosti.

"Od početka epidemije koronavirusa u januaru, pratili smo informacije Vlade Velike Britanije i zdravstvenih ustanova. Napravili smo analizu širenja bolesti i time smo videli da bi u aprilu imali velike restrikcije na onome što moramo da uradimo kako bismo organizovali turnir, ili kada je bilo planirano 29. juna, ili kasnije tokom leta 2020. godine", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se očekuje da krizne mere u Engleskoj budu na snazi još određen broj meseci i da bi bilo neodgovorno pokušati održati turnir uz toliku količinu rizika.

"Ovo je odluka koju nismo olako doneli i to smo uradili misleći o zdravlju javnosti i zdravlju svih koji pomažu da Vimbldon bude to što jeste. Dobro smo upoznati sa činjenicom da je Vimbldon do sada otkazivan samo zbog svetskih ratova, ali mi verujemo da je zbog veličine ove globalne krize prava odluka da se otkaže turnir ove godine", rekao je Ian Hjuit, predsednik Teniskog saveza Velike Britanije.

Vimbldon je trebalo da se održi 29. juna ove godine, a celo saopštenje o otkazivanju pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve