Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.03.2020.

08:38

Rodik o GOAT trci: Trenutno Federer, ali ako se Đoković izjednači po broju Slemova

Endi Rodik prokomentarisao je trenutno najveće pitanje u svetu tenisa – ko je GOAT – najbolji igrač svih vremena (Greatest Of All Time).

Izvor: B92

Autor:B92

Rodik o GOAT trci: Trenutno Federer, ali ako se Đoković izjednači po broju Slemova
Photo by Julian Finney/Getty Images

Rodik je svojevremeno bio najbolji teniser sveta, a igrao je protiv trojice glavnih kandidata za GOAT titulu – Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Federer je trenutno rekorder sa 20 Grend slem titula, Nadal je osvojio 19, a Đoković 17.

"Trenutno su po mom mišljenju to (GOAT) Rodžer i Serena Vilijams", rekao je Rodik, a onda je nastavio, "Ali ako se Novak u jednom trenutku izjednači po broju GS titula sa Rafom i Rodžerom, onda važan postaje međusobni skor i broj Masters titula".

Pročitajte još Sedamnaest godina bezobrazne dominacije "velike trojke"

Đoković je bolji u međusobnim duelima i od Federera (27-23) i od Nadala (29-26), dok Španac ima najviše Mastersa 35, jedan više od Srbina, dok je Švajcarac na "tek" 28.

"Ima bolji međusobni skor od Rodžera, Rafe i Endija Marija, a ako se izjednači na kraju po broju Slemova, biće teško naći argumente protiv toga da je on GOAT",
zaključio je Amerikanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve