"Nije normalno da Đoković ima više pobeda od bilo koga na svetu"

Bivši američki teniser Endi Rodik govorio je o tome ko će biti najveći teniser svih vremena (GOAT).

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Amerikanac je govorio o uspesima Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, te uporedio njihova dostignuća.

Trenutni lider po broju Grend slem titula, verovatno najbitnijem faktoru za GOAT dedbatu, je Federer sa 20, a prate ga Nadal sa 19 i Đoković sa 17.

"Trenutno, za mene su to Rodžer i Serena (Vilijams). Ali, ukoliko Novak bude uspeo da dođe do toga da bude izjednačen po broju slemova sa Rafom i Rodžerom, onda će se sve svesti na međusobni učinak i Masters titule", jasan je Rodik.

Amerikanac je u emisiji za "Teniski kanal" govorio i o momentu kada "ga je Novak izlupao ko bubnjeve".

"Činjenica je da Novak protiv praktično svih igrača na svetu, protiv kojih je igrao više od par puta, ima bolji međusobni učinak, kao i protiv svih ljudi o kojima ovde pričamo. To je nenormalno", kaže Amerikanac koji je jedini teniser na svetu koji se sa Novakom sastao više od četiri puta, a ima pozitivan učinak.

Pročitajte još "Penzionisao sam se zbog Đokovića"

Novak protiv Nadala ima 29 pobeda i 26 poraza, protiv Federera 27 pobeda i 23 poraza, a protiv Endija Marija 25 trijumfa i 11 neuspeha.

"Imati bolji međusobni skor protiv Rodžera, Rafe i (Endija) Marija... Ako Novak bude imao i isti broj Grend slem titula, biće veoma teško 'kladiti' se protiv njega", zaključio je nekadašnji "broj 1".