Nova vest
Tenis

Subota, 28.03.2020.

10:34

"Tenis će biti otkazan do kraja godine"

Australijski teniser Džon Milman ne planira da igra tenis do kraja 2020. godine.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Mark Brake/Getty Images

Teniska sezone je suspendovana barem do 8. juna, a Milan veruje da taj rok lako biti "probijen".

"Moraćemo da budemo potpuno složni pre nego što sezona može da se nastavi. Možda turnir koji budemo igrali bude suzbio situaciju sa koronavirusom, ali šta ako neko dolazi na turnir iz, recimo, Južne Amerike, a njihova zemlja nije suzbila epidemiju. Onda turnir ne sme da se održi", istakao je Milman za "AAP".

Australijanac veruje da sezona ne može da se nastavi dok pandemija koronavirusa ne bude obuzdana u celom svetu.

"Ne možete da održite turnir ako svi igrači ne mogu da dođu na njega. Mislim da tu leži problem. Deluje kao da ili moramo da imamo vakcinu, ili virus mora da se 'istroši' pre nego što možemo da se opustimo".

Organizatori Vimbldona su najavili hitan sastanak naredne nedelje, a Milman veruje da je pred svetom oktazivanje turnira u "Ol Ingland Klabu".

"Ne mogu da nas vidim da igramo tenis još dosta dugo. Sada je ključno da se borimo, da idemo korak po korak. Teško je, navikli ste da tako zarađujete, nije lako... Ali, ne želim da se ljudi sažaljevaju na mene, zato što znam da je velikom broju Australijanaca dosta teže nego meni. Kada pričamo o nečijem zdravlju, stvari postaju dosta ozbijlnije i stvaraju novu perspektivu", objašnjava Milman.

Milman je poslednji koji se sastao sa Brazilcem Tijagom Sejbot Vajldom, prvim teniserom pozitivnim na koronavirus na svetu.

On nije testiran na koronavirus, ali ne pokazuje nikakve simptome i veruje da nije pozitivan, što je potvrdio sa lekarom reprezentacije svoje zemlje.

"Naš doktor je rekao da je malo verovatno da je on bio zaražen tokom meča u Adelejdu. Prošao je određen broj dana posle kojeg bih pokazao simptome nakon tog meča. Tako da, koliko znam, ne bi trebalo da radim ništa povodom toga. Osećam se dobro", zaključio je Milman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

12 h

U fokusu

Vidi sve