Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.03.2020.

09:33

"Novak me je izlupao kao bubnjeve, shvatio sam da ovo više nije tenis koji znam"

Endi Rodik, nekadašnji prvi teniser sveta, pričao je za "Tennis Channel" o trojici najboljih tenisera svih vremena.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Rodik, koji će u narednim periodu raditi kao analitičar na pomenutom kanalu, prisetio se trenutka kada je shvatio da "ovo više nije tenis koji je on igrao".

"Pričamo o trojici najboljih u istoriji. Ponestaje nam superlativa i prideva da objasnimo kako je neverovatno igrati na nivou na kojim oni to rade tako dugo", rekao je Rodik i dodao:

"Kada pogledate Pita (Samprasa), on bi osvojio jedan Grend slem ili dva u sezoni, ali bi opet izgubio u nekoj trećoj ili četvrtoj rundi. Ovi momci prolaze u polufinale svaki put. To je ludo".

Lindzi Devenport je pitala Rodika da li je mislio da Đoković može do ovakve cifre Grend slemova 2012. godine kada je imao svega pet.

"Mislim da niko ne može da predvidi da će neko sa pet Grend slemova doći do 20, ali ću vam ispričati jednu priču. Sećam se Olimpijskih igara 2012. godine. Sastao sam se sa Novakom u drugoj rundi. Osećao sam se odlično, osvojio sam nekoliko turnira pre Igara, a Novak je neko protiv kojeg sam imao dobar odnos pobeda i poraza do tog trenutka. Međutim, Novak me je izlupao kao bubnjeve. Bio sam kao dete na terenu. Osećao sam da sam igrao dobro, servirao sam solidno, ali me je on isprašio", istakao je Endi i nastavio:

"Tada sam verovatno prvi put shvatio da ova igra postaje drugačija nego kada sam je ja igrao. Ovi momci trenutno igraju tenis sa druge planete".

Inače, Rodik se ubrzo posle Olimpijskih igara povukao iz tenisa, tačnije odmah US opena 2012. u 30. godini života.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve