Nova vest
Tenis

Sreda, 25.03.2020.

11:49

Vajda: Nisam želeo ni da odem da se vidim sa Novakom

Ko zna šta bi bilo sa karijerom Novaka Đokovića da nikada nije ni upoznao Marijana Vajdu...

Izvor: LN

Autor: LN

Vajda: Nisam želeo ni da odem da se vidim sa Novakom
Photo by Julian Finney/Julian Finney/Getty Images

Slovački trener je tokom godina postao sinonim za uspehe najboljeg tenisera planete.

Dok je sezona suspendovana, Vajda je u razgovoru sa slovačkim medijima govorio o počecima saradnje sa Novakom, te se osvrnuo i na "ne-teniske" aspekte svog odnosa sa srpskim igračem.

"Uoči Rolan Garosa 2006. godine me je jedna agencija pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. teniser sveta. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, previše sam putovao, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad svojoj najmlađoj ćerki Nataliji. Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener", izjavio je Vajda.

Posle nekoliko godina velikih uspeha, Marijan i Novak su morali da se rastanu 2017. godine... Na sreću, na samo godinu dana.

"Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da igrač vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim... Veoma sam zainteresovan za sve, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu"
, ističe Vajda.

Pročitajte još Vajda: Zahtevao sam od Novaka da završi sa Imasom i ponovo jede ribu

Vajda se prisetio i svoje igračke karijere, tokom koje je uspeo da dođe do 34. pozicije na planeti i da osvoji dve ATP titule.

"Ispunio sam sve što sam želeo. Moje ambicije kao igrača su bile velike, ali sam srećan zbog svega. Sve je bilo u redu. Takođe, trenerska karijera se ispostavila kao dobra", podvukao je Slovak.

Slovak je trenersku karijeru počeo 1996. godine sa Dominikom Hrbatijem, potom je radio sa Karolom Kučerom, a od 2006. sarađuje sa Đokovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve