Nova vest
Tenis

Sreda, 25.03.2020.

08:28

Del Potro najavio penziju

Argentinski teniser Huan Martin del Potro "otvorio" je dušu pričajući o povredama koje su mu sputale karijeru.

Izvor: LN

Autor: LN

Del Potro najavio penziju
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Argentinac je tokom karijere doživeo veliki broj povreda zbog kojih nikada nije ispunio puni potencijal.

On je 2016. godine ispao iz najboljih 1.000 na ATP rang listi, ali je uspeo da se vrati, osvoji prvi Masters i dve godine kasnije bude treći na svetu.

Nažalost, novi peh ga je snašao u Šangaju 2018, kada je ponovo povredio desno koleno, a vratio se da bi odigrao samo pet turnira i 12 mečeva pre nego što se u Kvinsu 2019. ponovo povredio i od tada nije odigrao nijedan meč na Turu.

"Kao što svi znate, mučim se sa povredama tokom cele karijere", razgovarao je Del Potro sa svojim navijačima putem Instagrama, "Poslednja je došla kada sam bio u Top 5 i kada sam pokušavao da stignem Rafaela Nadala. Stvarno želim da nastavim da igram, ali realnost kaže da je to dosta teško".

Delpu je prognozirana veoma uspešna karijera u kojoj bi mogao da parira i "velikoj trojci", ali – povrede.

"Doktori su me ohrabrili da ću moći ponovo da igram na najvišem nivou, ali sve postaje veoma teško kada jednostavno ne vidim progres posle dosta vremena. Imao sam mnogo uspona i padova tokom karijere i trenutna situacija je komplikovana. Kada sam imao povredu ručnog zgloba, baš sam se mučio. Nisam mogao da udaram dvoručni bekhend. Sve je izgledalo dosta dobro posle OI u Riju, sve do naredne povrede kolena...", podvukao je "Div sa Tandila" i naveo ljubitelje tenisa da se zapitaju da li će ga ikada više gledati na teniskim terenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve