Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.03.2020.

12:49

"Mislio sam da ću da odustanem, ali taj meč je promenio sve"

Argentinski teniser Huan Martin del Potro govorio je o situaciji "koja je promenila sve".

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Delpo se prisetio meča protiv Novaka Đokovića u Rio de Ženaieru, na Olimpijskim igrama 2016. godine.

"Div sa Tandila" se tokom cele karijere mučio sa brojnim povredama, praktično sve od osvajanja US opena 2009. godine, a neposredno pred OI mučio ga je ručni zglob.

On je zbog toga dugo vremena bio primoran da igra jednoručni slajs bekhend – gotovo isključivo, bez ostupanja – ali je u tom periodu i uspeo da se vrati svom karakterističnom, dvoručnom bekhendu.

"Kada sam se vratio tenisu 2016. igrao sam samo slajs bekhend, nisam mogao da ga igram dvoručno. To nije bila moja igra, nisam se osećao dobro", otkrio je Del Potro tokom razgovora sa sunarodnikom Emanuelom Đinobilijem.

Delpo je u prvom kolu Igara eliminisao upravo Đokovića (7:6, 7:6) odigravši jedan od najboljih mečeva u karijeri, čime je Srbina doveo i do suza, a to mu je dalo "vetar u leđa" za srebrnu medalju na kraju turnira.

"Mislio sam da ću da odustanem. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da ne mogu da udaram lopticu kao ranije. Ali, meč sa Đokovićem je promenio sve na bolje. Od tog trenutka sam uspeo da svoju karijeru vratim na pravu putanju i da dobijem na samopouzdanju", ističe Argentinac.

Del Potro je uspeo da čak i zaliči na tenisera kojem su svi predviđali da će biti dugo godina u samom vrhu svetskog tenisa, uz "veliku trojku", pa je 2018. došao do renkinga karijere – treće poziije.

Nažalost, Delpo se već neko vreme ponovo muči sa povredama, a poslednji meč je odigrao 19. juna 2019. godine kada je pobedio Denisa Šapovalova, a onda predao Felisijanu Lopesu u narednom kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve