Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.03.2020.

12:35

"Nadam se da mi se to protiv Nadala više nikada neće desiti"

Ruski teniser Danil Medvedev govorio je o prošloj sezoni i planovima za budućnost.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Medvedev je 2019. godine imao najbolju sezonu u karijeri i osvojio je nekoliko titula.

Trenutno peti teniser sveta započeo je priču za "Teniski magazin" govoreći o svom odrastanju.

"Većini ruskih tenisera miljenik je bio Jevgenij Kafeljnikov, ali ja njega nikada nisam gledao. Moj omiljeni teniser je bio Marat Safin. Gledao sam ga kako pravi sjajne rezultate na Grend slem turnirima i zato odlučio da postanem teniser. Takođe sam pratio i karijere Federera i Nadala", izjavio je Medvedev.

Pred Rusom su bila velika očekivanja na Završnom turniru prošle godine, ali ih nije opravdao.

"Trebalo je da igram bolje, posebno u bitnim trenucima mečevima. I dalje se sećam bolnog poraza od Rafe gde sam ispustio praktično dobijen meč. Nadam se da mi se to nikada više neće desiti. Uprkos svemu, bilo je to lepo iskustvo. To je jedinstven turnir i fantastičan je za svakog igrača", istakao je Rus.

Govorio je i o budućnosti.

"Trenutno ne studiram jer sam potpuno fokusiran na tenis. Kada završim sa tenisom, želim da izgradim karijeru u finansijama ili biznisu. Ne iskjučujem i to da postanem teniski trener. Želim i da proširim svoju porodicu, ali to je planirano za budućnost", podvlači 24-godišnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve