Nova vest
Tenis

Utorak, 17.03.2020.

17:10

Rolan Garos pomeren za septembar!

Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu pomereno je za kraj septembra, zbog aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa.

Izvor: MT

Autor: MT

Rolan Garos pomeren za septembar!
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Organizatori Rolan Garosa saopštili su da je novi termin drugog Grend slema od 20. septembra do 4. oktobra.

Pošto niko ne može da predvidi kakva će situacija biti do 18. maja, za kada je bio predviđen početak takmičenja u Parizu, organizatori su se odlučili za ovakvu odluku.

"Teniska federacija Francuske je donela odluku da ovogodišnje izdanje Rolan Garosa bude održano od 20. septembra do 4. oktobra. Iako niko ne može da predvidi kakva će situacija biti 18. maja, sadašnje mere su učinile da je nemoguće za nas da nastavimo sa našim pripremama i kao posledica toga nismo u mogućnosti da održimo turnir u originalnom terminu", navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da je zaštita i zdravlje zaposlenih, igrača i navijača najvažnija.

"Doneli smo tešku, ali hrabru odluku u ovoj nepredviđenoj situaciji. Ponašamo se odgovorno i moramo zajedno da radimo na zdravlju i sigurnosti svih", rekao je Bernar Žudičeli, predsednik Francuske teniske federacije.

Saopšteno je i da će navijači, koji su već kupili ulaznice, moći da ih zamene za novi termin, a ukoliko to ne žele, biće im vraćen novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve