Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.03.2020.

14:00

Nema tenisa do 27. aprila!

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) zvanično je suspendovala sezonu na 6 nedelja zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: AK

Autor: AK

Nema tenisa do 27. aprila!
Photo by Tom Dulat/Getty Images

ATP će pokušati da pokrene opet sezonu od 27. aprila, a za sada nema informacija da će biti sa WTA sezonom, dok je finale Svetske grupe Fed kupa u Budimpešti (14-19. april) odloženo.

Odluka je doneta nakon višečasovnog sastanka Saveta igrača i predstavnika turnira, koji su analizirale moguće scenarije na hitnom sastanku ATP.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, ujedno i predsednik asocijacije igrača, je razgovarao preko konferencijskog poziva sa Italijanima iz vrha ATP Andreom Gaudenzijem i Masimom Kalvelijem.

Na odluku je umnogome uticalo i saopštenje Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koje je proglasilo globalnu pandemiju koronavirusa (Covid-19).

Iako su brojni igrači zagovarali nastavak sezone pred praznim tribinama, ATP se odlučio sa potpuni prekid sezone zbog rizika od širenja zaraze.

Situacija je kulminirala početkom ove nedelje kada je nekoliko dana pre početka turnira otkazan prvi Masters sezone Indijan Vels.

Odlukom ATP jasno je da se neće igrati ni naredna dva mastersa – Majami i Monte Karlo, kao ni turniri nižih kategorija u Hjustonu, Marakešu, Barseloni i Budimpešti.

Nedugo nakon saopštenja ATP, oglasio se i ITF koji je suspendovao sezonu za turnire pod svojom ingerencijom do 20. aprila, tako da je, barem za sada, Rolan Garos (24. maj – 7. jun) i dalje "bezbedan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve