Nova vest
Tenis

Sreda, 19.02.2020.

13:50

Đoković: Hrvati, hvala što ste uz mene

Najbolji teniser planete Novak Đoković iskoristio je još jednu priliku da govori o podršci iz Hrvatske.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković: Hrvati, hvala što ste uz mene
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ekipa hrvatskog medija "Index" doputovala je u Beograd i razgovarala sa Đokovićem u teniskom kompleksu "Novak".

U sredu prepodne je na tom portalu osvanuo tekst sa naslovom "Đoković za Index: Hrvati, hvala što ste uz mene".

Srpski teniser je često pružao podršku hrvatskim sportistima i zahvaljivao se navijačima iz te zemlje, zbog čega je takođe često bio kritikovan od određenog dela javnosti u Srbiji.

Da uživa popularnost i u Hrvatskoj pokazao je pomenuti portal, koji je na svojim stranicama upitao čitaoce da li misle da će Novak biti najveći teniser svih vremena (GOAT), a čak 61% je reklo da će se to desiti.

"Zahvalio bih se čitaocima Indeksa, koji veruju u mene i nadam se da ću opravdati to poiverenje, jer i ja verujem u sebe, verujem da mogu da ispunim ciljeve, koji su veliki, kao što je, recimo, obaranje nekih rekorda", rekao je Đoković.

U razgovoru sa hrvatskom novinarkom Deom Redžić govorio je o odnosu sa "komšijama".

"Trudio sam se, i u nastupima u javnosti i privatno, da uvek prenosim pozitivnu poruku i odnos prema Hrvatskoj i svim zemljama u regionu. Ja nisam odrastao u Jugoslaviji, jer sam bio mali, zemlja se raspala, ali osećam taj neki njen duh. Znam da mi na tome zameraju mnogi, ali ja poštujem različitost u razmišljanju i prosto je nemoguće je zadovoljiti svakoga i biti svakome drag. To je moje mišljenje, uvek sam se ophodio na pozivtibvan način prema ljudima iz Hrvatske i drugih zemalja i sa poštovanjem. Ako se ljudski odnosite prema nekome, onda ćete to dobiti nazad. To je moj životni moto. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj, često dolazim u Hrvatsku ne letovanje, i nadam se da će se to nastaviti", jasan je Novak.

On je, uz smeh, izabrao Gorana Ivaniševića, svog trenera, kao omiljenog hrvatskog sportistu, a onda prokomentarisao.

"Ne, stvarno, Goran, jer je on bio uzor svima nama koji smo trenirali tenis, pa onda šjor Niki Pilić, on je nekako moja familija, dobro poznajem Željka Franulovića koji živi u Monaku, brat i sestra Kostelić (Janica i Ivica), njih sam pratio i cenio. Nikad ih nisam upoznao, a nadam se da ću biti u prilici jednog dana, možda i odskijamo malo zajedno, jer sam veliki ljubitelj skijanja... Naravno i Luka Modrić. Ima toliko izvanrednih sportista sa kojima sam imao sreću da se upoznam", rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d