Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.01.2020.

17:13

Federer govorio o finalu ATP kupa i Australijan openu

Rodžer Federer, švajcarski teniser, kaže da će biti vrlo teško pobediti Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na Australijan openu.

Izvor: MT

Autor: MT

Federer govorio o finalu ATP kupa i Australijan openu
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images

On je, takođe, dodao da je gledao finale ATP kupa, u kojem je srpski igrač savladao "Bika sa Majorke" sa 2:0 u setovima.

Bio je to sjajan duel i odlična najava za predstojeći Grend slem, a sa tim je saglasan i Federer.

"Novak i Rafa su već pokazali da su spremni. Gledao sam njihov meč na ATP kupu, bio je odličan. Biće teško pobediti ih", rekao je Federer.

Švajcarac je u Melburnu trijumfovao čak šest puta, ali to mu ne dozvoljava da sebe smatra favoritom.

"Svestan sam da imam 38 godina i da ne bi trebalo da budem favorit. To bi mogao da bude neko ko je u dvadesetim. Ipak, nas trojica se i dalje izdvajamo", dodao je Federer.

Federer kaže da neće biti "smak sveta" ukoliko Nadal osvoji predstojeći Grend slem i tako se izjednači sa njim na večnoj listi.

"Ukoliko budemo mogao da osvojim još neki Grend slem, to bi bilo odlično. Ali ne igram samo da bih čuvao svoj rekord. Ako pobede, ništa posebno neće da se desi", zaključio je Federer.

Australijan open počinje 20. januara i traje do 2. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve