Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.01.2020.

13:22

"Novak je bolji nego ikada, ništa ne može da ga poremeti"

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, govorio je u trenutnoj fazi karijere u kojoj se nalazi njegov sin.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images

Srđan Đoković je istakao da ga je Novak sjajnim partijama na ATP kupu, koji je Srbija osvojila, "oduševio, kao i celu naciju".

"Mene je, kao i celu naciju, ne oduševio - nego u svakom pogledu poboljšao život, vratio veru i pokazao da ništa nije nemoguće. I u 33. godini on nastavlja da napreduje, već sam vam rekao da je bolji nego ikada", izjavio je Srđan Đoković u emisiji Jutro na TV Prva.

Srđan je bio upitan da li se nešto promenilo u Novakovim radnim navikama posle 25 godina bavljenja tenisom.

"Strašno je vredan, radan i disciplinovan. Kako je radio pre 25 godina kada je počinjao da igra tenis, tako se ponaša i dan danas. Ustaje rano, vodi računa o svakom deliću hrane koji unosi u sebe, šta će raditi sutra - šta za mesec dana, šta za godinu dana. Ima plan o svemu".

U finalu ATP kupa protiv Španije u Sidneju Novak je prvo pobedio Rafaela Nadala sa 2-0 u setovima ostavivši Srbiju u igri, a onda doneo presudnu pobedu u dublu sa Viktorom Troickim.

"Uvek je teško sa Nadalom. Njih trojica, uključujući i Federera, su najbolji igrači ove igre svih vremena. Jedan drugog 'vuku' da budu bolji nego što bi bi bili da nema 'ove dvojice'. Na betonu je Novak favorit kao što je Rafa favorit na šljaci. Za mene i za poznavaoce tenisa on je bio favorit i sve se odvijalo kao što je bilo predviđeno".

Razgovor se vodio i o mentalnom sklopu opsvajača 16 Grend slem titula i potencijalno opasnoj situaciji, kakvom su je opisali voditelji emisije, do koje može da dođe ukoliko Novak bude previše samouveren.

"Opasno je za onoga ko je psihički labilan, a on (Novak) je mentalna gromada u svakom pogledu. Njega ništa ne može da poremeti, a naročito neki hvalospevi koji se čuju svuda u svetu".

Srđan je rekao da misli da Novak spava osam sati dnevno, ali da to "bolje zna njegova žena Jelena".

Drugi reket planete posle ATP kupa ostaje u Australiji, gde ga od 20. januara očekuje Australijan open, na kojem brani titulu i 2000 ATP bodova.

"On je veliki sportista, jedan od najvećih u istoriji - sigurno, ali je pre svega veliki čovek i pravi predstavnik Srbije u svetu. Niko ne podnosi poraz tako dobro kao on", istakao je otac jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

4 h

U fokusu

Vidi sve