Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.01.2020.

11:56

"Novaka ne poštuju koliko stvarno zaslužuje"

Bivši trener Pita Samprasa i Rodžera Federera, Amerikanac Pol Anakon, smatra da šampion Vimbldona i Australijan Opena, Novak Đoković, zaslužuje više poštovanja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Anakon je u razgovoru za "Tenis čenel" rekao kako je Đoković svakako najbolji igrač u protekloj deceniji i dodao da očekuje da nastavi sa dobrim igrama.

Anakon je rekao da ne vidi zašto Đoković ne bi i u 2020. bio jednako dobar kao prethodnih godina.

"On je neverovatan igrač, ali sugiran sam da je dobija poštovanje koje zaslužuje. On je u eri tenisa koju su započeli Rodžer i Rafa, ali mislim da je najbolji teniser protekle decenije, bio je stvarno izuzetan", smatra Anakon.

On smatra da Đoković ima veliku šansu da u 2020. pristigne po broju Grend slem titula Federera i Nadala.

"Biće veoma interesantno videti ne samo šta će Novak uraditi za nekoliko nedelja u Melburnu, već šta će učiniti u 2020. Ovo je godina koja ga može približiti Federeru i njegovih 20 Grend slem titula. Novakova igra je efikasna, i kada je samouveren, sve je u redu. Teško ga je proći na terenu, na neki način on stvarno kontroliše svoju sudbinu. Biće zabavno u 2020". zaključio je Anakon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve