Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.12.2019.

12:16

Novak: Bez bola nema ni uspeha

Novak Đoković vrši poslednje pripreme pred početak nove sezone.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Bez bola nema ni uspeha
Photo by Alex Burstow/Getty Images

Drugi teniser sveta će uskoro u Brizbejnu igrati za Srbiju u okviru novosutanovljenog ATP kupa, takmičenja na kojem će kao neporažen igrač moći da zaradi i 750 poena.

Novak je u proteklih nekoliko nedelja naporno radio jer ga upravo u Australiji, tačnije u Melburnu, na prvom Grend slem turniru sezone očekuje veliki zadatak, odbrana titule koju je prošle sezone osvojio nadmoćno u finalu protiv Rafaela Nadala.

Novak je za sajt ATP prokomentarisao šta se radi tokom priprema i šta je neophodno za jednog igrača da bi sezonu dočekao spreman.

"Poslednje tri nedelje u sezoni su bile izuzetno naporne, bilo je dosta mečeva. ATP Kup je tu, iza ugla, a ove tri i po nedelje priprema nam služe kao dobra baza za pripreme, kao temelj za novu sezonu", kaže Novak.

"Uzbuđen sam što sam se vratio na teren, u teretanu i što mogu da radim na izvesnim stvarima za koje nemam previše vremena tokom sezone. Kada ste na turnirima i kada se takmičite teško je raditi na jačanju tela i na igri od početka".

Sve naravno zavisi od dobrog plana, a za to su zaduženi članovi njegovog stručnog tima.

"Pripreme su period kada sednem za sto sa članovima tima i kada zajedno pripremamo zaista dobar program koji ćemo ispunjavati na nedeljnoj bazi. Tako radimo već mnogo godina, a iskustvo svakako pomaže. Ako uživate u procesu i pokušavate da se naviknete na bol onda manje i boli. Jer kako kažu, „bez bola nema dobiti“, to tako funkcioniše".

"Morate da potrošite sate na rad, da se dobro preznojite. Osim rada na terenu, radi se i na fizičkoj pripremi, izdržljivosti, snazi. Tenis je sport koji zahteva najbolje od svega, što se tiče spreme i kondicije, kretanja na terenu, talenta, sposobnosti koje imate“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve