"Mamba mentalitet" Novaka Đokovića

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, pričao je za medije u Abu Dabiju posle egzibicionog turnira na kojem je zauzeo treće mesto.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Cameron Spencer/Getty Images/Ronald Martinez/Getty Images
Photo by Cameron Spencer/Getty Images/Ronald Martinez/Getty Images

Televizija O2
Megdan, revija borilačkih sportova
Nedelja, 23h

Đoković je pričao o tome šta ga motiviše da i dalje igra tenis.

"Mislim da se dosta toga vrti oko pronalaženja svrhe, cilja i razloga zašto ustvari igraš tenis. Za mene, pogotovo u poslednjih nekoliko godina, ne radi se samo pobedama ili trofejima. Moram da budem veći od mojih dostignuća", rekao je Đoković i dodao:

"Mamba mentalitet" je izraz koji je potekao od Kobija Brajanta čiji je nadimak "crna mamba". Legendarni NBA košarkaš poznat je kao jedan od najvećih pobednika i njegova posvećenost košarci može da uđe u udžbenike.

Novak je ovim izjavama objasnio kako razmišlja rođeni pobednik i šampion.

"Nešto što će biti povezano sa mojom zaoštavštinom, nešto što bi inspirisalo živote drugih, naročito decu".

Srpski teniser je potom pojasnio šta je hteo da kaže.

"Motivacija mi je da obaram sopstvene rekorde i pomeram svoje granice, to je nešto što me motiviše da se takmičim. Volim da igram tenis i da treniram, ali takmičarski tenis je nešto sasvim drugo", kazao je Novak.

Đoković ističe da je veoma važno imati cilj u životu.

"Da biste se takmičili na najvećem mogućem nivou u tenisu, morate da imate ciljeve na dnevnoj, mesečnoj, godišnoj bazi. Ja ih imam, kao i ostali teniseri", rekao Đoković i dodao:

"Naravno da sam svestan privilegije koju imam, odnosno da sam u mogućnosti da ispišem istoriju i da uradim nešto još veće. To me motiviše, kao i naravno neke druge stvari".