Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.12.2019.

18:09

"Endi je ratnik, nije bilo lako gledati film o njegovim problemima"

Novak Đoković će u petak 20. decembra od 14 časova odigrati prvi meč od završetka ATP tur finala u Londonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA/IAN LANGSDON

Drugi teniser sveta se u sklopu priprema za novu sezonu nalazi u Abu Dabiju gde igra na egzibiciji "Mubadala svetski teniski šampionat".

Đoković će igrati za plasman u finale protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je prethodno u četvrtfinalu pobedio Rusa Andreja Rubljova.

Novak je uoči prvog izlaska na teren uoči početka nove sezone pričao o aktuelnom trenutku svetskog tenisa, ali i o rivalima.

Kaže da mu je pažnju posebno privukao dokumentarac o Endiju Mariju koji je u proteklih godinu dana imao velikih problema sa povredom kuka, zbog čega je morao da se podvrgne delikatnoj operaciji.

"Gledao sam dokumentarac o Endiju pre četiti ili pet adana i da budem iskren bilo je jako teško sve to videti, jer je Endi neko koga jako dugo poznajem. Videti kroz šta je sve prošao, nije bilo lako. Mogoao sam da vidim kakvih je to nekoliko godina bilo i kroz kakve je sve borbe i probleme prolazio, koliko se mučio na fizičkom, mentalnom i emotivnom nivou", kaže Đoković.

On kaže da ga nije iznenadila Marijeva mentalna snaga.

"On je neverovatan ratnik. Takav je oduvek bio, nikad nije odustajao i tako je bilo i posle svega toga što mu se ove godine doigodilo. Oporaviti se i spremati, odigrati nekoliko mečeva cele sezone, brinuti o porodici, imati njihovu podršku i ne odustati, to je sve impresivno i služi kao velika inspiracija svima", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve