Nova vest
Tenis

Subota, 14.12.2019.

08:00

"Ne prodajem maglu, Novak je najbolji svih vremena... Sledi težak period za tenis"

Srpski teniser Janko Tipsarević uporedio je popularnu "veliku trojku" i govorio o tome ko je najbolji teniser svih vremena.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images

Janko je gostovao u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", gde je, pored ostalog, govorio i o planovima za narednu godinu i saradnji sa Filipom Krajinovićem.

"Novak je najbolji teniser svih vremena. (To kažem) ne da ja prodajem maglu, već je jako bitno da ljudi pogledaju statistiku za ovih deset godina - ko je šta radio, ko je osvojio najveći broj turnira... Trenutno, u 2019. godini, gledajući statistiku, Rodžer (Federer) ima najviše Grend slemova, posle njega ide Nadal, tako da je i to potrebno da bi Novak bio internacionalno priznat", izjavio je Tipsarević.

Nekada osmi teniser planete je bio jasan u konstataciji da kada je "velika trojka" na vrhuncu – najbolji je Novak.

"Igrao sam protiv svih, znam ko kako igra od njih kada je najbolja verzija sebe i, uz dužno poštovanje Nadala i Federera... Znam da ovo subjektivno gledam, ali Novak Đoković, u izolovanom incidentu, je najbolji teniser svih vremena", objašnjava Tipsarević i nastavlja:

"Da bi internacionalna javnost priznala Novaka (kao najboljeg svih vremena) gledaju se rekordi, međusobni susreti i ostali rezultati. Međusobn susret ima bolji sa svima osim sa Filipom (Krajinovićem) kome je jednom predao meč. Mislim da kada se sve završi u narednih tri četiri godine da će Novak statistički prestići ovu dvojicu i biti internacionalnio priznat kao najbolji".


Srpski teniser misli da je potrebno vremena da se teniski navijači naviknu na eru posle Đokovića, Federera i Nadala.

"Mislim da predstoji težak period za internacionalni tenis, što smo videli i u ostalim sportovima gde je televizijski rejting NBA je opao kada se Majkl Džordan povukao, isto je bilo kada je Majkl Šumaher prestao da vozi, Tajson... Velikani bilo kog sporta kada izdignu sport na drugi nivo potrebno je vremena, treba da se teniski fanovi naviknu da neki Cicipas ili Zverev ili ko god bude taj velikan".

Janko kao problem navodi to što je "velika trojka" svoj sport izdigla na nestvarno veliki nivo.

"Problem je što su oni toliko osvojili da bi se uopšte pričalo o novom velikanu u istoj rečenici mora da uzme deset Grend slemova. Ako uzme pet, biće - ko je ovaj. Šta su njih trojica uradili za ovaj sport je zaista neverovatno, ali sa druge strane pokazuje put drugim igračima da je zaista moguće. Kada se pojavio Sampras i osvojio 14 (Grend slemova) mislili su da niko neće moći. Onda se pojavio Federer, posle njega Nadal, a onda i već duže vreme Novak. Dok se nove zvezde ne ustale na internacionalnoj sceni kao dominantan faktor mislim da tenis čeka jedan taman period", podvukao je 35-godišnji Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d