"U 2020. ću da pomognem Krajinoviću da ispuni svoj pun potencijal"

Janko Tipsarević je ove sezone završio sa profesionalnim igranjem tenisa, ali će ostati usko povezan sa tim sportom.

AK/LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Tipsarević je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" govorio o tome šta ga očekuje u 2020. godini i o mnogo dogodovština iz duge karijere.

"Moja želja je da ostanem u tenisu i sportu i moj savet za bilo koga ko ide u penziju je da ostane u onome što je radio dobro još ako postoji strast prema tome ne postoji ništa lepše u životu", izjavio je Tipsarević.

Janko je otkrio da će se od naredne godine, pored svojom akademijom, baviti i karijerom Filipa Krajinovića.

"Jedan od mojih zaduženja u 2020. je da pomognem Filipu Krajinoviću da ispuni svoj pun potencijal. Jednim delom me mnogo podseća na mene. Ja sam u tim ranim teniskim godinama imao hedonistički pristup prema svemu", otkrio je Janko i dodao:

"Filip me mnogo zaintrigirao, gde konačno u tim kasnim 'teniskim godinama' počinje da sazreva kao ličnost i meni je to bilo mnogo bitno. Bilo bi mi žao da ja ako već mogu da pomognem da ne budem deo tog njegovog odrastanja. Uz pravi tim, gde je Filip meni dao odrešene ruke da izaberem ljude koji će raditi s njim, verujem da on može da ispuni pun potencijal. Šta je to, samo vreme će pokazati".

Nekada osmi teniser planete veruje da zaista može da pomogne 27-godišnjaku iz Sombora, trenutno 40. na ATP rang listi.

"Mislim da mogu da pomognem jer sam zaista prošao kroz sve faze - loš junior i dobar junior - loš i dobar senior - povrede i vraćam se i ne vraćam se. Podseća me na mene jer sam i ja u tim kasnim teniskim godinama sa 25, 26 sazreo, mentalno rešio i u periodu od godinu dana imao dovoljno sreće da uđem u Top 10", zaključio je Tipsarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.