Nova vest
Tenis

Sreda, 11.12.2019.

17:00

Najgori teniser svih vremena ili nikad lakše namešten meč? VIDEO

Anonimni Ukrajinac Artem Bahmet dospeo je u žižu javnosti nakon što je teniski meč izgubio bez ijednog osvojenog poena.

Izvor: LN

Autor: LN

Najgori teniser svih vremena ili nikad lakše namešten meč? VIDEO
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Bahmet, koji se očigledno nikada nije bavio tenisom do sada, učestvovao je u kvalifikacijama u Dohi i neslavno završio takmičenje već u prvom kolu.

Njega je pobedio Tajlanđanin Kritin Koajkul, trenutno 1.367 teniser planete, sa 6:0, 6:0 – to jest 48:0 u osvojenim poenima.

Sportski novinari i navijači na društvenim mrežama prozvali su ga najlošijim teniserom svih vremena, ali je izgleda od njih prevario. Posle pregledavanja snimaka i teksta engleskog Telegrafa o mogućem nameštanju mečeva.

Snimci mogu da potvrde teoriju da Artem nikada u svom životu nije držao reket, ali da je iskoristio "rupu" u pravilima i time izborio učešće u kvalifikacijama. Naime, svako može da učestvuje u kvalifikacijama za fjučerse ako uplati 30 evra, ukoliko postoje slobodna mesta u žrebu.

Razlog zbog kojeg je ovo uradio mogla bi da bude zarada od nameštanja jer su se na forumima za klađenje na crno pojavile uplate za ovaj meč u vrednosti od više hiljada funti.

Navodno su na poraz Bahmeta uplaćivali njegovi prijatelji sa kojima trenutno boravi u Kataru, kako bi dobili novac i plaćali skupe hotele. Oni su ujedno najavili da Bahmet neće stati i da će pokušati da se prijavi i na neki od narednih turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve