Nova vest
Tenis

Utorak, 03.12.2019.

18:37

"Rafa je superheroj i ovo je njegova najbolja sezona u karijeri"

Bivši španski teniser David Ferer kaže da je 2019. godina za njegovog zemljaka Rafaela Nadala bila fantastična.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Alex Pantling/Getty Images

On je u razgovoru za Skaj Sports istakao da članovi "velike trojke" i dalje dominiraju "belim sportom", ali i da mlađa garda sve više preti da promeni odnos snaga u svetskom tenisu.

"Rafa je neverovatan. Završio je sezonu kao svetski broj jedan, igrao je neverovatan tenis, osvoji je dva Grend slema i Dejvis kup... On je superheroj, a ovo je bila njegova najbolja sezona. Ljudi moraju da uživaju u Rafinoj igri narednih nekoliko godina, jer će biti veoma teško ponovo ga videti u ovakvom izdanju. Novak i Rodžer su, takođe, motivisani da igraju na visokom nivou i osvajaju još Grend slem turnira", rekao je Ferer.

Sa druge strane, Ferer veruje da će u 2020. godini do Grend slema doći neko iz mlađe generacije.

"Tu su mladi igrači koji osvajaju važne turnire kao što su Stefanos Cicipas, Dominik Tim, Danil Medvedev, Aleks de Minor i drugi. Jaz se smanjuje, pa će im to biti dobra prilika. Siguran sam da će sledeće godine oni biti ozbiljni kandidati za osvajanje Grend slema. Cicipas je nedavno pobedio na Završnom Mastersu, a ovaj turnir je kao Grend slem, pa ćemo videti", zaključio je Ferer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve