Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.12.2019.

10:42

"Ne verujem da bih pobedio Novaka ili Rodžera u pet setova"

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Britanac Endi Mari ne očekuje da pobedi nekoga od članova "velike trojke" u slučaju da igra sa njima na Australijan Openu.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Gareth Cattermole/Getty Images

Mari, koji je posle šestomesečne pauze zaigrao tokom ove jeseni, izgubio je značajno na poziciji na svetskoj listi i otuda neće biti nosilac u Melburnu.

Otuda lako može da se desi da protiv Federera, Đokovića ili Nadala igra već na startu prvog Grend slem turnira sezone.

"Kada budem došao u Melburn neću biti među nosiocima, trenutno sam negde oko 120 mesta na svetu. Mogao bih da se već u prvom kolu sastanem sa Rodžerom Federerom ili Novakom Đokovićem. Ne očekujem da pobedim u tim mečevima, jer bi mi to bio prvi meč u tri dobijena seta posle godinu dana".

"Zaista nemam ideju šta mogu da očekujem što se tiče rezultata, ali ono što bi svakako bilo pozitivno je da odigram meč u tri dobijena seta bez da osetim bilo kakav bol u kuku", rekao je Endi.

Mari je o svojoj borbi sa povredom kuka i operaciji pričao u svom novom dokumentarcu, "Andy Murray Resurfacing", koji je premijerno prikazan 29. novembra putem Amazonovog video servisa.

On je poslednji meč u pet setova odigrao upravo u Melburnu kada je na startu turnira poražen od Roberta Bautiste-Aguta. Posle toga se povukao, otišao na operaciju i oporavljao se sve do kasnog leta kada je prvi put izašao na teren, da bi igrao u dublu.

"Nisam igrao mečeve u pet setova posle operacije u februaru. Dobar rezultat bio bi da osigram taj meč u pet setova bez problema. To bi bio ogroman korak i jako pozitivna stvar za mene. To bi bio znak da sam u stanju da se takmičim i da ubuduće igram dobro na Grend slemovima, što bih svakako voleo", priznao je teniser iz Danblejna.

O samom snimanju dokumentarca rekao je da je to bilo zanimljivo iskustvo.

"Ono što je lepo u svemu tome je da stvarno nisam znao kako bi sve moglo da izgleda. Posole druge operacije, video sam da bez tenisa mogu da vodim normalan život, bez bola. To je nešto što me je brinulo poslednjih godina, šta da radim sa sobom? Igram sam tenis celog života, ali i dalje ne znam šta ću raditi kad prestanem da igram, iako imam nekoliko različitih interesovanja", zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve