Nova vest
Tenis

Petak, 29.11.2019.

17:00

"Mari može da osvoji Grend slem"

Met Litl, kondicioni trener Endija Marija, smatra da njegov pulen može da osvoji još neki Grend Slem turnir.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Dan Mullan/Getty Images

On je u intervjuu za "Metro" rekao da ukoliko Britanca zaobiđu povrede i novi problemi sa kukom, on bi mogao da pomrsi račune "velikoj trojci", ali i teniserima "nove generacije".

"Ako pripreme prođu dobro i ne vrate se problemi sa povredama, sve je moguće. Pre nekoliko meseci niko nije verovao da Endi može da osvoji neki turnir, ali je on uspeo da posle tri sata igre pobedi Vavrinku u finalu Antverpena. Na Grend slemovima je dobro što imate uvek dan odmora između mečeva. Mislim da je on jedan od igrača koji mogu da osvoje. Ne postoje limiti kada je on u pitanju", rekao je Litl.

On smatra da je Mari napredovao na psihološkom planu.

"Mentalno je dosta napredovao. Mislim da u ovom momentu bolje podnosi ’bol’ od bilo koga na Turu. Ima takmičarsku prirodu koja se potpuno razlikuje od drugih", dodao je Litl.

Marijev kondicioni trener je optimista po pitanju sledeće sezone.

"Ono što je uradio u Belgiji je ogroman uspeh, a znaci poboljšanja videli su se i na azijskoj turneji kada je stigao do četvrtfinala Pekinga. Svežina koju pokazuje na terenu daje nam optimizam pred narednu sezonu", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve