Nova vest
Tenis

Utorak, 19.11.2019.

09:15

Henman: Novak će osvojiti Australiju; Rusedski: Rodžer ostaje na 20

Bivši Dejvis kup reprezentativci Velike Britanije, Tim Henman i Greg Rusedski imaju zanimljivo mišljenje po pitanju toga ko će osvajati Grend slem trofeje.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Henman: Novak će osvojiti Australiju; Rusedski: Rodžer ostaje na 20
Photo by James Chance/Getty Images

Henman, koji kao selektor predvodi Britance na Dejvis kup finalu u Madridu kaže da tipuje na Novaka Đokovića kada je u pitanju prvi turnir velike četvorke u 2020.

"Kada je reč o tome ko će pobediti u Melburnu, ja kažem da će to biti Novak. Njegov rekord na ovom turniru je zaista dobar. Ima dovoljno vremena za odmor i rekuperaciju posle naporne sezone. On je taj kojeg tamo treba pobediti", smatra Henman.

On je pohvalio i mlađe igrače koji su zablistali na ATP tur finalu u Londonu.

"Gledali smo uzbudljiv tenis, sjajne mečeve, bilo je dosta iznenađenja. Mnogi nisu mogli da predvide da će Cicipas i Tim igrati za titulu", dodao je Henman.

Greg Rusedski, nekada četvrti igrač sveta, smatra da Rodžer Federer više nikad neće osvojiti Grend slem titulu.

"Mislim da Rodžer više neće osvajati najveće titule. Dve meč lopte na Vimbldonu bile su veliki momenat u njegovoj karijeri. Biću srećan ako me demantuje jer bi to bilo sjajno za ovaj sport", izjavio je Rusedski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve